Søg
  • Eva Anna Svelmøe Davidsen

Din hjerne passer på dig - passer du på den?


Kæreste jer - hvordan har I det?

Jeg spørger om det tit i disse dage ... både over telefonen, via diverse sociale medier og ja på alle de måder jeg kan komme til det.

Det er så vigtigt, at vi får sat ord på, hvordan vi har det - meget vigtigere end vi måske er opmærksomme på. Noget andet som også er vigtigt - det er at holde os selv gang. Det her er en ubekendt situation og det er HELT almindeligt, HELT naturligt, at vi reagerer på en eller anden - måske uvant - måde. Noget, som kan ske - det er, at vi får spist dårligere, at vi bevæger os meget, meget mindre end vi plejer og samtidig med, at vi er mentalt udfordrede, så kan det alt i alt være med til at sætte en lavine af alt muligt i gang - også humørsvingninger.

Endelig vær opmærksom på, at det er HELT normalt! Der er INTET usædvanligt i det. Som dagene går - kan vi blive mere og mere udfordrede, så det er fantastisk, hvis vi kan få vendt bøtten og virkelig få noget skønt ud af denne usædvanlige situation. Jeg er i fuld gang med at forberede noget godt til jer. Mit ønske er at give jer noget med på vejen i denne anderledes tid, for at I kan komme så godt som overhovedet muligt igennem. Der er nemlig noget vi kan gøre for at vores hjerne fungerer optimalt og ja, det kunne være igennem vores ernæring.


Hjernen passer på os - lad os også passe på den.

Vores hjerne reagerer på ubekendte situationer ved at passe på os. Det gør den i hverdagen på mange måder og er tit på overarbejde.

Den gør det, når vi vil ændre vaner, den gør det, når vi starter i et nyt job og den gør det konstant, men vi tænker nok ikke over det. Vi tænker ikke over, at det vi mærker er vores hjerne, der forsøger at passe på os. Men det er præcis det, der sker. Når vi står i en ubekendt situation, så sætter vores hjerneneuroner ind med førstehjælp. Den forsøger at få os overtalt til at lade være med at være i den ubekendte situation. Den lukker ned for at beskytte os og som i denne bizarre verdenssituation, vil den med sikkerhed forsøge at få os alle til at spare på energien, så vi har nok energi på ‘lager’ til at holde os i live. Med fokus på, hvad der især er godt for hjernens cellefunktion, kan vi altså gøre noget for den. Ja, blandt andet med en god mængde C-vitamin, det livsnødvendige fedt og probiotic til mavetarmsystemet - nu accepteret som en vigtig samspiller til et godt mentalt fundament.


Hele vores system påtager sig et helt naturligt stort ansvar. Det vil holde os i live og det er noget af det, vi mærker, når noget er ubehageligt, når noget er svært, når noget er nyt og det kan vi vist godt blive enige om at det her er. NYT.

Så hjernen lukker ned - går ned i tempo, går i dvale og passer uendeligt godt på os. Derfor er det nødvendigt, at vi hjælper vores hjerne til at forstå, at vi er ok, at vi gerne vil være glade og fortrøstningsfulde, at vi gerne vil sende håb og tålmodighed og masser af kærlighed ud i verden. Vi må overbevise vores hjerne (læs hjerneceller) om, at vi gerne vil sende styrke til alle, der holder hjulene kørende for verden og at alle dem, som ikke helt forstår situationen får overskud til at forstå, at det her er en fælles global indsats, der kræves. Men først og fremmest husk - at I reagerer helt normalt. Hvis I mister overskud, energi, glæde, håb og overskud til at holde en så sund hverdag som muligt.


Tag en fastedag eller 2, gå med på en livsstilsændring - fordi I derved får de næringsstoffer, som hjernen har hårdt brug for - i hvert fald, hvis I kontakter mig - er det, det jeg har fokus på lige nu.


Hvis I får så mange vitaminer, mineraler og det livsnødvendige fedt ind i systemet, som er muligt, så VIL DET være med til at holde jer (hovedet/hjernen) oppe. Hvis I er i tvivl om, hvordan I gør, så kontakt mig eller andre, der ved noget om, hvad der skal til. Spørg endelig! Vær aldrig utilpas eller flov over at spørge. I ved forhåbentligt, at sådan en som jeg lever og ånder for at give alle den omsorg og de input, der er brug for - for at I kan opretholde en sund krop og ikke mindst en sund sjæl i denne tid.


De kærligste, stærkeste og mest forhåbningsfulde knus fra mig til jer.

32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle