Søg
  • Eva Anna Svelmøe Davidsen

Hjernen føles mere euforisk og optimistisk

Opdateret: 4. feb. 2020


Selvom jeg er dybt passioneret omkring det at inspirere folk til at bruge gåture som en naturlig del af hverdagen, så er det jo ikke nyt, at det er så godt for os.

Det er ikke mig, der har forsket og fundet ud af, hvor utroligt meget vi får ud af den daglige gåtur. Både vores krop og vores hoved har så meget gavn af den daglige gåtur og alt i alt kan det gøre en kæmpe forskel for os og i særdeleshed forbedre vores vaner samt gøre os stærke i at nå de drømme og mål vi har sat os.

Det. som jeg har gjort er at sammensætte et koncept, som hjælper dig til at få den daglige gåtur ind under huden og ud i fødderne. Vigtigst er at mærke den i hjertet og mærke dens fantastiske effekt i dit liv.

Når jeg starter en MINDCAMP og fortæller, hvad den er sat sammen af og deltagerne fornemmer den bevidsthed de pludselig får omkring gåturens rolle, så rykker det allerede der. Når jeg samler deltagerne til introduktion af MINDCAMPEN, så begynder der at forme sig en helt anden forståelse for gåturens vilde betydning for menneskets krop og sjæl.

Folk der går har ingen forpligtelser, kun den simple glæde af at frigøre sig skridt for skridt under deres gåtur. Gåture er let, enhver kan tage dem og derudover vil du få en ekstra dosis ilt, og på grund af den rene luft i naturen vil du føle dig endnu bedre tilpas.

Det er i dette øjeblik at du begynder at stimulere din frontallap, som er forbundet med kreativitet og sindstilstand. Hvis du tilføjer denne naturlige frigivelse af endorfiner, er det at det magiske dukker op. Hjernen føles mere euforisk og optimistisk. Med en forbedret sindstilstand kommer der en stigning i kreativitet.

Der er intet pres, hormonet kortisol, der udskilles i tider med stress, forsvinder, og disse mure, der gør os negative nedbrydes. Det er det øjeblik, hvor vi ser tingene fra en anden vinkel. Vi bliver mere afslappede, mere entusiastiske, mere sikre. Her begynder du også at handle på det du ønsker dig at handle på. Drømme opnås. Kortisol vågner vi med i kroppen hver morgen iøvrigt, da det er et hormon, der er afgørende for, at vi vågner. Nå, nok om det.

Vi mennesker befinder os tit i små rum og sammen med andre mennesker og det er steder, som gør os mere anspændte. Det er steder som vores arbejdsplads, supermarkeder, restauranter, vores hjem osv. og det er steder med begrænset plads, helt almindelige steder.

Måske er det grunden til, at jeg har det så fantastisk herude på landet med masser af marker og plads. Måske er det også grunden til, at jeg har det fantastisk godt på St. Croix, hvor jeg er ude de fleste af døgnets timer og der er altid smuk natur uanset, hvor jeg befinder mig. Måske er det derfor jeg bare har det bedst, når jeg er ved Cane Bay og måske er der altid en grund til det, når noget giver mening.

Tilbage til MINDCAMP.EN Princippet, der bruges, hedder 42/42 Princippet og det bruges i de 6 uger, som MINDCAMPEN varer. Bagefter …. Så formes gåturen efter eget ønske. Det, som 42/42 Princippet bruges til er at få bevidsthed om gåturens power. Det bruges til at nyde godt af de meget simple trin og til at få en viden om, hvor stor en forskel de gør for os. Det bruges til at gåturen bliver en daglig vane – men … med tiden ændres gåturen, så den passer til dagen og livet.

I de 6 uger MINDCAMPEN varer, støttes deltagerne med en solid hånd og med kærlighed og input, som giver stof til eftertanke. Alt dette har jeg sat sammen i et lille hæfte, som beskriver tankerne bag MINDCAMPEN og den forklarer hele konceptet.

Kærlig hilsen

Eva Anna


45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle