Søg
  • Eva Anna Svelmøe Davidsen

Hjertet løser udfordringer


Udfordringer bør løses med hjertet.

Der er ikke det menneske i verden, som ikke føler sig udfordret på et eller andet tidspunkt i livet. Har du nogensinde tænkt over det? Det er som om, at det er en uskreven lov, et uforklarligt mysterie og alle går på en eller anden måde igennem hårde tider. Sådan kalder vi det. Hårde tider. Udfordringer i mange former. Tusindvis af forskellige former og størrelser.

Min eksmand lærte mig, for mange år siden, noget meget fantastisk og jeg har aldrig nogensinde glemt det eller undgået at bruge det. Han sagde: 'det er ikke problemet, der er problemet. Det er måden, hvorpå du forholder dig til problemet, der er problemet'. Siden dengang har jeg set på mine udfordringer og overvejet, hvor alvorligt er det og hvordan forholder jeg mig bedst til det, så jeg i det mindste ikke gør det værre end det er.

Det er sådan, at det, som kommer indefra mig og ud til verden, det er også det jeg får igen. Så, hvis jeg tænker katastrofetanker, så er det ganske naturligt, at det vil give katastrofetilstand. Det går lynhurtigt. Det lærte jeg for mange år siden. Jeg kan godt være bekymret, skræmt og ked af det. Naturligvis. Men det næste der sker er, at jeg lige lægger hånden på hjertet og forholder mig til situationen. Det er nemlig bare sådan, at vi høster som vi sår. Hvis vi planter æbletræer, så vokser der træer som kaster æbler af sig, men hvis vi former store appelsinlunde, så kan vi senere hen plukke appelsiner.

Sådan fungerer det i naturen og sådan fungerer det faktisk også for os mennesker. I naturen sker der det, at har vi en fantastisk næringsrig jord at plante i, ja så bliver det til dejlige, saftige frugter og grønsager. Hvis vi mennesker har et positivt nærende tankesæt at tænke i, ja så bliver tankerne positive og nærende.

Noget andet jeg også har prøvet at være god til i de sidste 25 år er dette: Hvis jeg har en ide eller en tanke i mit hoved, så ser jeg den som om den allerede eksisterer. Er der noget, jeg ønsker mig, så ser jeg det for mig og snakker med mig selv om det som om det allerede var hændt. Yes, CRAZY! Jeg må være ærlig .. det er først nu, at jeg er blevet rigtig god til det og dog. Jeg kan blive endnu bedre og jeg øver mig STADIG MEGET.

Jeg tror DESVÆRRE, at mange er trænede til at fokusere på det, de ikke vil have og der, hvor fokus ligger, det er det, som vil udspille sig. Så rigtigt mange lever et liv i det de ikke vil have fordi det er der, deres fokus ligger. Det vi giver fra vores hjerte er en bestemt form for energi og det vil tiltrække en lignende energi. Derfor siger vi nogle gange: 'det du siger er du selv'. Så, hvad nu, hvis vi blev skide gode til at sige det, som vi ønsker os og det vigtigste, GLÆDE os over, at det bliver sådan eller lade som om, at det allerede er sådan.

Et eksempel kunne være. Ok, her kommer et personligt ønske lige fra hjertet. Det kunne så lyde sådan her: Jeg er det mest åbne og ærlige menneske og jeg siger det altid som det er. Hvis jeg føler, at jeg er i en sammenhæng, hvor det er rarest at skjule mine skavanker, ja så er det lige præcis i den sammenhæng, at jeg IKKE skjuler dem. Hvis jeg føler, at der er noget at miste, så kaster jeg det hele på border. Siger det, som de andre IKKE venter at høre. Jeg siger det som det er. Jeg siger DET som jeg er. Hvis jeg har følelsen af at miste noget, så er det lige der det er bedst at være ærlig. Så er jeg nemlig bare mig!!

Det er træningen i at synes, at JEG er god nok. Øvelsen i at holde af mig PRÆCIS som jeg er. Det er rutinen i at give mig selv al den kærlighed jeg har at give. Vi har nemlig alle en uudtømmelig kilde af kærlighed og vi har SÅ godt af at give noget til os selv også. Hvorfor det? Fordi vores selvfølelse bliver bedre. Når vores selvfølelse bliver bedre, så har vi lettere ved at være glade. Vi har lettere ved at gøre de ting i livet vi GERNE vil.

Så, når vi sår kærlighed, så høster vi kærlighed. Når vi sår drømme, så høster vi drømme. Når vi sår positive tanker, så høster vi positive tanker. Simpelt. Men det 'sjove' er. Vi mennesker synes, at det simple er kedeligt og ubetydeligt. Vi vil hellere have det kompliceret. Vi har en tendens til at negligere det simple.

Hvordan får vi vores MINDSET trænet, så det kan drømme frit, visualisere frit, elske frit og håndtere indre uro, så det hele bliver lidt lettere? Hvis du tænker på noget længe nok, hvis du ser det for dig og hvis du stålfast beholder det i dine tanker, så kan det ikke undgås at blive til virkelighed. Så simpelt er det faktisk.

Super enkelt. Det er ikke bare noget vi lige gør fra den ene dag til den anden eller måske er det. Hvis vi bruger tid på at være nysgerrige omkring, HVAD der sker, når vi bruger det simple trick, så bliver vi overraskede.

Det er sjovt! Det er vanvittigt fantastisk, når der er succes og forandringer på baggrund af tankesættet. Følg med her på min blog, for det vil vrimle med gode ideer til at få sat mindsettet i gear, så der kan høstes 'frugter'. Det bliver bedst, når det kommer indefra og derfor skal hjertet være med. Hvordan? Det kommer. De kærligste hilsner Eva Anna


16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle